ПРЕМИЕРА

NOVINE

Novine

ПРЕМИЕРА

NOVINE

Novine

Достапни сезони: 1 |

Жанр: Драма

Година: 2016. -

Актери: Branka Katić, Trpimir Jurkić, Aleksandar Cvjetković

Продуцент: Dalibor Matanić i Nebojša Taraba

Keshet

Дејството се одвива во редакцијата на еден дневен весник, а оваа провокативна драма претставува коктел од политичка корупција, борба за моќ, криминал и предавства, додека протагонистите пловат по нејасните патишта на моралот и интегритетот. Кога еден влијателен, политички конзервативен градежен инвеститор од богато семејство купува еден лево ориентиран весник што е во финансиска криза, тој сака да ја заташка истрагата за несреќата на мајка му и поддржува еден претседателски кандидат...

ЗАНИМЛИВОСТИ

На авторите на Весници пример им беа сериите како Жица (Wire), Breaking Bad, Куќа од карти (House of Cards) и данската серија Borgen

Серијата Весници светска премиера имаше во Дубровник, на медиумскиот настан New Europe Market, каде глобалните права ги откупи израелскиот Keshet

На почетокот на деведесеттите српската глумица Branka Katić имавме прилика да ја гледаме во филмовите Полицаецот од Петлово Брдо, Убавите села убаво горат, Рани и Црна мачка бел мачор.

ГЛЕДАЈ ВЕДНАШ