МУЛАН

Mulan

МУЛАН

Mulan

Жанр: Анимирани

Година: 1998

Актери: Ming-Na Wen, Eddie Murphy, BD Wong

Продуцент: Tony Bancroft, Barry Cook

Disney

Мулан е млада Кинеска чиј бестрашен дух не се согласува баш со традиционалната средина во која пораснала. Кога нејзината земја се наоѓа во војна, таа оди во борба за да го спаси животот на татка си. Со помош од својот верен змеј, Мулан се преправа во маж и со несебична храброст му носи победа на својот народ и му донесува чест на своето семејство.

ГЛЕДАЈ ВЕДНАШ