МУЛАН 2

Mulan 2

МУЛАН 2

Mulan 2

Жанр: Анимирани

Година: 2004

Актери: Ming-Na Wen, BD Wong, Mark Moseley

Продуцент: Darrell Rooney, Lynne Southerland

Disney

Откако го спасува својот народ од непријателите, Мулан се изненадува кога нејзината љубов, генералот Шенг, ја запросува. Но, пред нивната свадба, Мулан и Шенг мораат да придружуваат три принцези, кои треба да се омажат против својата волја. Кога Мулан дознава за тоа, плановите се менуваат, а за тоа придонесува и нејзиниот верен змеј, кој не сака Мулан да се венча за да може да остане нејзин заштитник.

ГЛЕДАЈ ВЕДНАШ