Жанр: Анимирани

Година: 1955

Актери: Barbara Luddy, Larry Roberts, Peggy Lee 

Продуцент: Clyde Geronimi, Wilfred Jackson 

Disney

Култна анимирана авантура на „Дизни“ за една кокер-шпаниелка, која отсекогаш ја чувале и ја разгалувале и за едно независно улично куче. Нивните животни патишта се среќаваат и засекогаш се менуваат. Кога тетка Сара се вселува со своите мачки, заштитнички расположената Маза се наоѓа пред незамисливото, па во бегот за слободата ги среќава скитникот Луња и неговите пријатели и ја чувствува магијата на животот без ремен.

ГЛЕДАЈ ВЕДНАШ