БЕГСТВО

Joshua Tree

БЕГСТВО

Joshua Tree

Жанр: Акција

Година: 1993

Актери: Dolph Lundgren, George Segal, Kristian Alfonso, Geoffrey Lewis

Продуцент: Vic Armstrong

Visionary Thinking

Велман Санти е поранешен возач на тркачки автомобили и сега заработува за живот така што транспортира украдени, егзотични автомобили. Еден ден, тој и неговиот партнер Еди се наоѓаат во пресметка во која се убиени неговиот пријател и еден полицаец. Санти погрешно го обвинуваат за убиството на полицаецот и го ставаат во затвор со максимално обезбедување. По неколку месеци, Санти бега од затворот затоа што за влакно избегнал обид за убиство. Доаѓа до еден локален ресторан каде што краде автомобил и ја киднапира сопственичката Рита, па бега, несвесен за фактот дека неговиот заложник е заменик на шерифот. Почнува ловот на Санти, предводен од опсесивниот поручник Северанс. Полицијата тргнува во драматична и брза потера по Санти, од пустината до улиците на Лос Анџелес. Санти е решен да ја докаже својата невиност и да се одмазди...

ГЛЕДАЈ ВЕДНАШ