ВОВЕД ВО АНАТОМИЈА

Grey's Anatomy

ВОВЕД ВО АНАТОМИЈА

Grey's Anatomy

Достапни сезони: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12

Жанр: драма

Година: 2005. -

Актери: Ellen Pompeo, Sandra Oh, Patrick Dempsey, Justin Chambers, Katherine Heigl

Продуцент: Shonda Rhimes

ABC Studios

Во една болница, сместена во Сиетл, собран е тим на лекари, чија стресна работа не ретко влијае врз нивните животи. Младите лекари минуваат многу време во болницата, па меѓу нив почнуваат да се формираат пријателски и љубовни врски, што понекогаш знаат уште повеќе да ја усложнат работната атмосфера. Животите на тие луѓе ни ги претставува младата лекарка Мередит Греј, чија мајка некогаш била исклучително ценет хирург, а која била во врска со шефот на хирургија на болницата во која пристига Мередит. И како тоа да не ѝ ја отежнува доволно ситуацијата на новото работно место, веднаш по доаѓањето се сплеткува со тамошен лекар. Мередит се спријателува со амбициозната Кристина, попустливата Изи, чувствителниот Џорџ и напорниот Алекс, што потоа ги следиме во борбата за преживување, како што би можело да се опише стажирањето во голема болница.

ЗАНИМЛИВОСТИ

Секоја епизода има наслов според некоја песна

Првиот лик што го нарече д-р Шепард со прекарот Мекдрими беше Кристина

Пејачката Тејлор Свифт ја именувала својата мачка според Мередит Греј

ГЛЕДАЈ ВЕДНАШ