ГОЛЕМИОТ ГЛУШЕЦ ДЕТЕКТИВ

The Mouse Detective

ГОЛЕМИОТ ГЛУШЕЦ ДЕТЕКТИВ

The Mouse Detective

Жанр: Анимирани

Година: 1986

Актери: Vincent Price, Barrie Ingham, Val Bettin

Продуцент: Ron Clements, Burny Mattinson

Disney

Акција, мистерија и комедија во приказната за глувчешкиот супер детектив Базил од улицата „Бејкер“, кој се надмудрува со својот стар непријател, професорот Ретиген, во најголемиот случај од неговата кариера. Кога еден лондонски мајстор за играчки таинствено исчезнува, Базил е сигурен дека Ретиген стои зад тоа. Користејќи ги умот и логиката, Базил го брка својот ривал од длабочината на каналите на лондонската канализација до височината на славниот Биг бен.

ГЛЕДАЈ ВЕДНАШ