ФРИДА

Frida

ФРИДА

Frida

Жанр: Драма

Година: 2002

Актери: Salma Hayek, Alfred Molina, Geoffrey Rush 

Продуцент: Julie Taymor

Miramax

Хроника за животот на Фрида Кало, што отворено и без никакви инхибиции го делела со Диего Ривера, додека молскавично го освојувале светот на уметноста. Од заплетканата долга врска со својот ментор и сопруг, преку контроверзните афери со Лав Троцки, до провокативните романтични врски со жени, Фрида Кало живеела смел и бескомпромисен живот како политичка активистка, уметница и сексуална револуционерка.

ГЛЕДАЈ ВЕДНАШ