ФРАНКЕНВИНИ

Frankenweenie

ФРАНКЕНВИНИ

Frankenweenie

Жанр: Анимирани

Година: 2012

Актери: Winona Ryder, Catherine O'Hara, Martin Short

Продуцент: Tim Burton

Disney

Од креативниот гениј Тим Бартон доаѓа емотивната приказна за едно момче и неговото куче. Откако ненадејно останува без своето куче Спарки, младиот Виктор ја употребува науката за да може својот пријател да го врати назад меѓу живите, но со некои промени. Виктор се обидува да ја скрие својата креација од домашна изработка од другите сѐ додека Спарки не излезе надвор.

ГЛЕДАЈ ВЕДНАШ