ЛИСИЦАТА И КУЧЕТО

Fox And The Hound

ЛИСИЦАТА И КУЧЕТО

Fox And The Hound

Жанр: Анимирани

Година: 1981

Актери: Mickey Rooney, Kurt Russell, Pearl Bailey

Продуцент: Ted Berman, Richard Rich

Disney

Забавата и авантурата почнуваат кога една осамена вдовица зема кај себе едно сираче на лисица, по име Тод. Веселото малечко го запознава кутрето на куче-трагач, Купер, па под будното око на еден мудар шумски був веселата двојка се спријателува, не знаејќи дека иднината им носи живот на спротивни страни. Приказна за вонвременските вредности како што се љубовта, храброста и важноста на пријателството, во една од омилените приказни на „Дизни“.

ГЛЕДАЈ ВЕДНАШ