ПОТРАГАТА ПО НЕМО

Finding Nemo

ПОТРАГАТА ПО НЕМО

Finding Nemo

Година: 2003

Актери: Albert Brooks, Ellen DeGeneres, Alexander Gould

Продуцент: Andrew Stanton, Lee Unkrich

Disney

Рибите-кловнови, Марлин и неговата сопруга Корал, пронашле дом на еден прекрасен гребен, каде што го сместиле своето идно потомство, многубројните јајца. Еден ден ги напаѓа опасна баракуда, а при нападот Марлин е онесвестен, но кога се освестува гледа дека Корал и јајцата исчезнале. Сите освен едно. Од него излегува малиот Немо, кој поради нападот на баракудата има една покуса перка, што му го отежнува пливањето, а поради тоа се шегуваат со него. Немо бега кога го ловат нуркачи, а на еден од нив му паѓа маската за нуркање на која пишува Сиднеј, Австралија, каде што Марлин и заборавената рипка Дори се упатуваат за да го спасат Немо...

ГЛЕДАЈ ВЕДНАШ