ПАМЕТНА КОКОШКА

Chicken Little

ПАМЕТНА КОКОШКА

Chicken Little

Жанр: Aнимирани

Година: 2005.

Актери: Zach Braff, Joan Cusack, Garry Marshall

Продуцент: Mark Dindal

Disney

Нов поглед на приказната за пилето што предизвикува паника, мислејќи дека небото му паѓа на глава (што всушност беше желад), поради што се посрамотува пред целиот град. Кутрото пиленце решава да ја врати својата изгубена репутација и токму кога се чини дека тоа му оди од рака, небото навистина почнува да се урива, односно се наоѓаат под напад на вонземјани! Пиленцето и група негови пријатели собираат храброст и тргнуваат да го спасат градот...

ГЛЕДАЈ ВЕДНАШ