ЧИКАГО

 Chicago

ЧИКАГО

 Chicago

Жанр: Драма

Година: 2002

Актери: Renée Zellweger, Catherine Zeta-Jones, Richard Gere

Продуцент: Rob Marshall

Miramax

Велма е ѕвезда на ноќен клуб, но кога го убива својот сопруг што ја мамел, за нејзе слуша цело Чикаго, особено кога нејзиниот случај го прифаќа славниот адвокат Били Флин, кој самиот по себе е ѕвезда. Рокси отсекогаш сонувала да стане славна, а кога завршува зад решетки, нејзиниот потенцијал го препознава Били кој поради тоа го баталува случајот на Велма, што нејзе никако не ѝ се допаѓа. Двете жени нема ништо да ги спречи за да дојдат до поголема порција слава.

ГЛЕДАЈ ВЕДНАШ