АВТОМОБИЛИ

Cars

АВТОМОБИЛИ

Cars

Жанр: Анимирани

Година: 2006

Актери: Owen Wilson, Bonnie Hunt, Paul Newman

Продуцент: John Lasseter, Joe Ranft

Disney

Во свет во кој живеат само автомобили, Лајтнинг Меквин е вистинска ѕвезда на автомобилските трки. Полн со себе и со вечна желба за победа, тој се разочарува кога во последната трка влегува на целта со уште два автомобила. Со оглед на тоа што резултатот е изедначен, трката ќе се повтори за една недела, на патеката во Калифорнија. Во желба да стигне таму што е можно поскоро, на Меквин по пат му се случува несреќа и завршува во едно мало, зафрлено место каде што претежно живеат стари, за'рѓани автомобили. Меквин сака што е можно побргу да се врати назад на пат за Калифорнија, но уште не може да тргне бидејќи при несреќата се оштетил, па е приморан да остане некое време, при што ги запознава тамошните жители...

ГЛЕДАЈ ВЕДНАШ