БРАТОТ МЕЧОК

Brother Bear

БРАТОТ МЕЧОК

Brother Bear

Жанр: Анимирани

Година: 2003

Актери: Joaquin Phoenix, Jeremy Suarez, Rick Moranis 

Продуцент: Aaron Blaise, Robert Walker

Disney

Ова е приказна за момчето Кенаи кое, откако ќе убие мечка, со волшебство се претвора во мечок. Со помош на новиот пријател, малиот Коде, Кенаи тргнува во авантура за да го врати својот човечки облик. Сместена во древни времиња, приказната ни носи неверојатна анимирана авантура во која се преплетуваат пријателството, љубовта и храброста. За да може повторно да стане човек, Кенаи ќе мора да научи да го гледа светот со други очи...

ГЛЕДАЈ ВЕДНАШ