БРАТОТ МЕЧОК 2

Brother Bear 2

БРАТОТ МЕЧОК 2

Brother Bear 2

Жанр: Анимирани

Година: 2006.

Актери: Patrick Dempsey,Mandy Moore,Jeremy Suarez 

Продуцент: Ben Gluck

Disney

Кога бил човечко дете, Кенај се спријателил со Нита, ќерката на племенскиот водач. Тие биле нераздвојни. Нита сега е возрасна и треба да се мажи, но големите духови имаат поинакви планови за неа. И само Кенај може да ѝ помогне. Но, тој е мечок! Необичната двојка оди на патување за да може двајцата повторно да откријат што ги споило кога биле мали.

ГЛЕДАЈ ВЕДНАШ