ЦРНИ ЕДРА

Black Sails

ЦРНИ ЕДРА

Black Sails

Достапни сезони: 1 | 2 | 3 | 4

Жанр: авантура

Година: 2014. - 2017.

Актери: Jessica Parker Kennedy, Toby Stephens, Hannah New

Продуцент: Steve Boyum

STARZ

Во 1715 година, златната ера на пиратството на Карибите е на својот врв. Поранешната британска колонија, островот Њу Провиденс, каде што владее беззаконие, е под контрола на најзлогласните пирати во историјата. Меѓу нив е капетанот Флинт, според многумина, најстрашниот од сите. Кога британската морнарица почнува да се враќа во тие води, заканувајќи се да ги истреби пиратите и нивниот начин на живот, Флинт се здружува со Еленор Гутри, ќерка на локален шверцер, и тие заедно прават план како да дојдат до најголемата награда што ќе им го обезбеди опстанокот. Но, има многу непријатели, други капетани кои се љубоморни на моќта на Флинт, потоа таткото на Еленор, кој има свои планови за островот, како и младиот Џон Силвер, нов член на екипажот на Флинт, кој постојано ги поткопува плановите на својот капетан...

ЗАНИМЛИВОСТИ

Капетанот Чарлс Вејн, Џек Рекам и Ен Бони се вистински пирати кои оперирале низ Карибите

Во реалниот живот, Ен Бони прво била омажена за Џек Бони, а дури потоа за Рекам

Серијата е снимана во Кејптаун, Јужноафриканска Република

ГЛЕДАЈ ВЕДНАШ