БОЖЈИ ОКЛОП 2: ОПЕРАЦИЈА КОНДОР

Armour Of God 2

БОЖЈИ ОКЛОП 2: ОПЕРАЦИЈА КОНДОР

Armour Of God 2

Жанр: Акција

Година: 1991

Актери: Jackie Chan, Carol 'Do Do' Cheng, Eva Cobo, Shôko Ikeda

Продуцент: Jackie Chan

Visionary Thinking

Џеки бара 240 тони злато кое го украле нацистите и го закопале под Сахара. По пат се здружува со археологот Ада, јапонскиот турист Момоко и со Елза, внуката на нацистичкиот капетан кој првично го скрил пленот. Ним им се спротивставуваат разни никаквеци и платени убијци, како Адолф, последниот преживеан војник од оригиналната чета, кој исто така сака да го грабне златото за себе. Набргу, двајца од соработниците на Џеки ќе паднат во ропство додека тој се тепа со противниците во еден огромен аеротунел од периодот на Втората светска војна.

ГЛЕДАЈ ВЕДНАШ