ПОАРО

Agatha Christie's Poirot

ПОАРО

Agatha Christie's Poirot

Достапни сезони: 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13

Жанр: криминалистичка

Година: 1989. - 2013.

Актери: David Suchet, Hugh Fraser, Philip Jackson, Pauline Moran

Продуцент: Brian Eastman

BBC

Дејвид Сашет го остварува најдобриот приказ на славниот Белгиец на Агата Кристи, бидејќи со голем жар се предал на истражување. Ги прочитал сите романи, кратки раскази и парчиња во кои Поаро е главен лик. Ја извлекол секоја карактеристика и создал досие со кое би се гордеел и ликот на Кристи, кој е опседнат со детали, уредност и логика. Најмногу благодарение на него, милиони луѓе го засакаа или одново се заљубија во ексцентричниот детектив, кој обожава добри пралини и пред сѐ ги цени малите сиви клетки.

ЗАНИМЛИВОСТИ

Улогата на Поаро, Дејвид Сашет ја играл на 25 години

За улогата на Поаро, Дејвид Сашет го препорачало семејството на Агата Кристи

Херкул Поаро се појавува како лик во повеќе од 30 романи и во 50 кратки раскази на Агата Кристи

ГЛЕДАЈ ВЕДНАШ