АВТОМОБИЛИ 2

Cars 2

АВТОМОБИЛИ 2

Cars 2

Жанр: Анимирани

Година: 2011

Актери: Owen Wilson, Larry the Cable Guy, Michael Caine

Продуцент: John Lasseter, Brad Lewis

Disney

Шампионот на автомобилските трки Лајтнинг Меквин заедно со своите пријатели оди на далечно патување, на серија трки што ги организира поранешeн нафтен магнат, кој сака да го промовира своето био-гориво. Професорот Зундап, заедно со својот анонимен партнер, предводи една група автомобили кои ги контролираат најголемите неискористени нафтени резерви во светот и планира со скриено оружје да го запали био-горивото на тие трки. На трката пристигнува и еден британски шпион кој неодамна морал да ја лажира својата смрт за да побегне откако колите на Зундап го откриле дека оперира кај нив...

ГЛЕДАЈ ВЕДНАШ