АЛАДИН И КРАЛОТ НА КРАДЦИТЕ

Aladdin and the King of Thieves 

АЛАДИН И КРАЛОТ НА КРАДЦИТЕ

Aladdin and the King of Thieves 

Жанр: Анимирани

Година: 1996

Актери: Scott Weinger, Robin Williams, John Rhys-Davies

Продуцент: Tad Stones

Disney

Венчавката на принцезата Јасмин со Аладин, кој пред тоа го пронајде ножот што му го оставил татко му пред да го напушти додека бил дете, е попречена од банда на 40 разбојници, предводени од човекот по име Касим. Касим бара еден предмет преку кој може да се поврзе со една моќна жена-пророк. Аладин и дружината ја наоѓаат жената-пророк, која има моќ секому да му одговори на секое можно прашање. Таа им вели дека Касим го бара најголемото богатство, а кога Аладин станува љубопитен за своето минато, таа му вели дека за тоа многу повеќе може да му каже неговиот татко, кој е уште жив и е со оние 40 разбојници...

ГЛЕДАЈ ВЕДНАШ