ПРИНЦОТ НА ПЕРСИЈА: ПЕСОКОТ НА ВРЕМЕТО

Prince of Persia: The Sands of Time

ПРИНЦОТ НА ПЕРСИЈА: ПЕСОКОТ НА ВРЕМЕТО

Prince of Persia: The Sands of Time

Жанр: Aвантура

Година: 2010

Актери: Jake Gyllenhaal, Gemma Arterton, Ben Kingsley

Продуцент: Mike Newell

Disney

Уште едно успешно остварување на тимот кој стои зад „Пиратите од Карибите“, акциона авантура која се одвива во митската Персија. Еден одметнат принц се здружува со една таинствена принцеза и заедно се тркаат со мрачните сили во одбрана на еден древен меч кој го испушта Песокот на времето – дар од боговите кој може да го врати времето и да им овозможи на тие што го поседуваат да завладеат со светот.

ГЛЕДАЈ ВЕДНАШ