ОЛИВЕР И КОМПАНИЈА

Oliver And Company

ОЛИВЕР И КОМПАНИЈА

Oliver And Company

Жанр: деца, анимирани

Година: 1988.

Актери: Joey Lawrence, Billy Joel, Cheech Marin

Продуцент: George Scribner

Disney

Инспирирана од безвременскиот роман на Чарлс Дикенс, „Оливер Твист“, оваа анимирана класика е полна со акција, пријателства, храброст и душа. Приказната започнува кога Оливер, кој е маче сираче, се спријателува со Доџер, улично куче од една њујоршка глутница на кучиња џепчии. Оливер набргу го посвојува осаменото богато девојче Џени, но злобните Сајкс и Доберман се вмешуваат за да ги раздвојат. Оливер, Доџер и нивните итри пријатели мораат да најдат начин да им се спротивстават на хулиганите и да го спасат девојчето...

ЗАНИМЛИВОСТИ

Аниматорите го фотографирале Њујорк од кучешка перспектива за колку е можно поверно да го нацртаат

Додека трае песната „Why Should I Worry“, се гледа како шета Понго од филмот „101 далматинец“ (1961 година)

Витни Хјустон била во избор за ликот на Рита

ГЛЕДАЈ ВЕДНАШ!